Képzések

Legutóbbi frissítés: 2012. 09. 20.

A klasszika filológia szakirányos BA-, MA- és doktori képzést a Görög és a Latin Tanszék közösen látja el, az ókori nyelvek és kultúrák alapszak keretein belül. A két tanszék latin, illetve ógörög minort kínál a más szakiránnyal rendelkező hallgatók számára.

A képzés középpontjában a görög és latin nyelvű szövegek, a két irodalom klasszikus alkotásai állnak. A nyelvi alapozás és szövegközpontú auktorolvasó kurzusok mellett az oktatók kutatási területének és a két tanszék profiljának megfelelően kiemelt szerephez jut a filozófia, irodalomtörténet és -elmélet, a nyelvtörténet, a rétorika, a szövegkritika és a vallástörténet. A felvételhez egyik nyelv tudása sem szükséges, de természetesen előnyt jelent.

Aki már több évet tanult latinul vagy görögül, az szintjének megfelelően kezdheti meg tanulmányait. A hallgatóknak már az alapképzés során lehetőségük van érdeklődésüknek megfelelően görög vagy latin hangsúllyal, illetve a két nyelvet egyensúlyosan tanulni (a részleteket lásd a különböző képzési formák leírásánál).