Mesterképzés

Legutóbbi frissítés: 2013. 02. 17.

Klasszika-filológia (diszciplináris MA)

A klasszika-filológia mesterszakot a Görög és a Latin Tanszék közösen működteti.

A szakon belül három szakirány választható: latin filológia, görög filológia és antik örökség, de a szak végezhető szakirány-választás nélkül, a görög és latin tanulmányok egyensúlyos végzésével. A felvételi vizsga részletes leírása és követelményei itt olvashatók. Az érvényben lévő tanegységlista itt található.

A mesterszakra elsősorban

  • klasszika-filológiai BA-diplomával (klasszika-filológia szakirány, latin vagy ógörög minor) rendelkező hallgatók jelentkezését várjuk, de jelentkezhetnek
  • bármely más alapszakos diplomával rendelkezők is, amennyiben a tanulmányok folytatásához szükséges nyelvtudásukat a felvételi vizsgán igazolják. A nem klasszika-filológiai BA után érkező hallgatók maximum 50 kredit erejéig kötelezhetők a klasszika-filológiai BA-képzés kreditjeinek megszerzésére (nyelvi, irodalmi és művelődéstörténeti ismeretkörökben). Az elvégzendő kreditek számát a felvételi bizottság határozza meg. A latin és/vagy görög nyelvből nyelvvizsgával (B2-es szint) vagy emelt szintű érettségivel rendelkezők mentesülnek 10 kreditnyi nyelvi alapozó tárgyak elvégzése alól. A 10 kreditnyi latin és 10 kreditnyi görög nyelvi alapozó kurzus a jelentkezés előfeltétele, a fennmaradó krediteket az MA-képzés alatt kell pótolni.

Latin (tanári MA)

(feltöltés alatt)

A felvételi vizsga részletes leírása és követelményei itt olvashatók. Az érvényes tanegységlista letölthető innen.

Ógörög (tanári MA)

(feltöltés alatt)

A felvételi vizsga részletes leírása és követelményei itt olvashatók.